ljepota i zdravlje
Datum objave:, 11:16

Prestanite povezivati dijabetes sa načinom života! Da biste izliječili dijabetes, morate očistiti krvne žile - dijeli svoje iskustvo 89-godišnji hrvatski liječnik

Dino Brkić— profesor endokrinologije, prije predavao na Sveučilištu Yale, sudjelovao je na brojnim znanstvenim skupovima. Unatoč svojim časnim godinama, a uskoro će mu biti 90 godina, i dalje privatno liječi ljude i podučava mlade liječnike.

Dr Brkić sebe naziva “bivšim dijabetičarom” i uvjerava da stanje odštete uopće nije krajnji san. Kako bismo saznali više, dogovorili smo razgovor s renomiranim stručnjakom.

Zdravo doktore. Nemamo vremena koliko bismo željeli, pa krenimo od glavnog. Recite nam kako liječite dijabetes?

Najvažnije u ovom poslu je vratiti zdravlje kardiovaskularnog sustava.

Ljudsko tijelo ima zaštitni sustav koji u hitnim slučajevima ograničava prehranu određenih organa. Ključni sustavi, naprotiv, uvijek su opskrbljeni glukozom, ne trebaju im inzulin. Drugim riječima, dijabetes tipa 2 u početku utječe samo na organe ovisne o inzulinu, kao što su jetra ili masno tkivo.

Međutim, povećana koncentracija glukoze i nerealiziranog inzulina utječe na stanje krvnih žila i kapilara. Kada protok krvi postane otežan, naši najvažniji organi prestaju primati prehranu. Stoga je prva stvar koju treba učiniti kako bi se izbjegle katastrofalne posljedice očistiti stijenke krvnih žila.

Redovito čišćenje organizma je put do zdravog i sretnog života, u to sam uvjeren.

Odnosno, mislite da kako biste pobijedili dijabetes, prvo morate obnoviti žile, a ne gušteraču?

Prilično točno. Ako nepromišljeno potičete proizvodnju inzulina, to će još više utjecati na sastav krvi. Samo pomičete hormonsku ravnotežu i povećavate opterećenje jetre i bubrega.

Zamislite stari cjevovod. Čak i ako kroz njega provučete najčišću vodu, na izlazu ćete dobiti prljavo narančastu kašu, jer su cijevi pune hrđe i truleži. Puno je mudrije prvo ih popraviti, a onda razmišljati što će kroz njih teći.

A što točno zagađuje naš “cjevovod”?

Mogu pogoditi kakav odgovor očekujete. Naravno, nezdrava hrana i nedostatak režima utječu na zdravlje. Ali nemojte misliti da su svi dijabetičari samo ljubitelji hamburgera i slatkiša. Glavni čimbenik u razvoju takvih bolesti je dob.

Ali to se može nadoknaditi pravovremenim mjerama. Redovito prolazim tečaj čišćenja i osjećam se odlično. Planiram doživjeti sto godina i ne stati na tome. No, bolovao sam i od dijabetesa tipa 2, zbog toga sam čak nakratko ostavio predavanja i viđanje s pacijentima. Ali ovo je stvar stara 20 godina. Sada više ne primjećujem nikakve simptome, šećer mi je stabilan, uopće ne raste iznad 7 mmol/l.

Koji su to simptomi?

Umor na prvom mjestu.

Pospanost, zbunjenost i gubitak pamćenja vrlo su me ozbiljno pogodili. Moralno, naravno. U ovakvom stanju i jedno predavanje mi je bilo podvig, pa sam morao otići u mirovinu.

Žeđ i učestalo mokrenje također su utjecali na kvalitetu života. Nemate pojma koliko vremena i truda ulažete u tako jednostavne stvari. To je poput budilice koja zvoni svakih pet minuta, odvajajući vas od bilo kakve aktivnosti, uključujući spavanje.

Stalni osjećaj gladi nastavio se danima, a tradicionalna dijabetička dijeta jako je ograničila moju prehranu. Kao rezultat toga, potpuno sam izgubio užitak hrane.

Utrnulost udova me najviše plašila. Često sam viđao pacijente kako razvijaju čireve, tzv. dijabetičko stopalo, i na svoj način sam se navikao na taj prizor. Ali bilo je zastrašujuće osjetiti razvoj ove bolesti, kad se savršeno dobro zna čemu ona vodi.

čemu?

Glavne komplikacije dijabetesa:

 • Dijabetičko stopalo

  Sve počinje trnjenjem donjih ekstremiteta, zatim se osjetljivost smanjuje - to je smrt živčanih završetaka. Tada se razvija gangrena, najčešće ide na amputaciju.

 • Retinopatija

  Kapilari očiju su uništeni i dolazi do krvarenja. U teškim slučajevima mrežnica se odvaja i pacijent zauvijek gubi vid.

 • Tromboza

  Dijabetes povećava vjerojatnost srčanog i moždanog udara za 2-3 puta, ovisno o stadiju. Smrtonosna je i rizik se samo povećava s godinama.

 • Nefropatija

  Zatajenje bubrega razvija se u 7 od 10 pacijenata s dijabetesom melitusom.

 • Patologije jetre

  Dijabetes izaziva širok raspon problema: masne bolesti, ciroza, pa čak i rak. Mehanizam je isti kao kod bolesti jetre: učinkovitost filtracije se smanjuje, a stanice jetre zamjenjuju se vezivnim tkivom.

 • Koma

  Jetra pokušava nadoknaditi probleme s metabolizmom ugljikohidrata uz pomoć ketonskih tijela, to su posebne tvari koje aktivno razgrađuju masti kako bi dobili energiju s bilo kojeg mjesta. A budući da su jetra i bubrezi već u lošem stanju, ketonska tijela se ne iskorištavaju i izazivaju intoksikaciju. Kao rezultat toga, živčani sustav ne može izdržati.

I kako se možemo boriti protiv toga?

Najbolje je svoje tijelo uopće ne dovoditi u takvo stanje. Pravodobno liječenje dijabetes pretvara iz smrtne opasnosti u privremene poteškoće, neugodne, ali rješive.

Prije 20-ak godina, kada je moja metoda bila više eksperimentalna nego što je općeprihvaćeno, morao sam sam tražiti i skupljati bilje, naručivati rijetke sastojke iz inozemstva i praviti dekocije. Ali sada je čišćenje krvnih žila postalo raširena praksa..

Na temelju mog razvoja (ipak, ne samo mog, naravno), stvorili su uravnoteženu kompoziciju. Rezultat je bio i visokokvalitetan i jeftin proizvod, koji je nedavno ušao na međunarodno tržište, uključujući i meksičko.

Koji preparat imate u vidu?

Gluconol, naravno. Ovaj proizvod na prirodnoj bazi sadrži koncentrirane ekstrakte ljekovitog bilja. Za razliku od svih kemijskih tableta, čiji sastav ni ja ne mogu pročitati bez rječnika, ne izaziva nikakve nuspojave. Zapravo, zato ga preporučujem svojim pacijentima.

Njegovo glavno djelovanje je čišćenje krvnih žila, međutim, formula sadrži komponente s hipoglikemijskim učinkom, koje prirodno smanjuju koncentraciju glukoze u krvi. Gluconol stabilizira razinu šećera u jednom obroku.

Oprostite, mislio sam da već dugo znate za njega.

Ne, nažalost. Još ga nisam vidjela u ljekarnama.

Nije iznenađujuće. Prvo, Gluconol se počeo prodavati u inozemstvu sasvim nedavno, prije manje od godinu dana. Koliko znam, već je prošao klinička ispitivanja u EU.

Napomena urednika: Predstavljamo rezultate ovih studija radi jasnoće.

Prema provjerama GMP nadzorne stanice, rezultati ispitivanja su sljedeći:

Test 1, nakon tjedan dana prijema Gluconol.

 • Stabilizacija razine šećera u granicama normale: 62% ispitanika.
 • Poboljšanje učinkovitosti hipoglikemijskih lijekova na terapiji održavanja: 93%
 • Poboljšanje zdravlja primjećuje: 80% ispitanika.

Test 2, nakon mjesec dana prijema Gluconol.

 • Stabilizacija razine šećera u granicama normale: 92% ispitanika.
 • Poboljšanje učinkovitosti hipoglikemijskih lijekova na terapiji održavanja: 96%
 • Poboljšanje zdravlja primjećuje: 92% ispitanika.

Test 3, 3 mjeseca kasnije Gluconol.

 • Stabilizacija razine šećera u granicama normale: 98% ispitanika.
 • Poboljšanje učinkovitosti hipoglikemijskih lijekova na terapiji održavanja: 97%
 • Poboljšanje zdravlja primjećuje: 98% ispitanika.

Nema nuspojava: 100% ispitanika, tijekom cijelog istraživanja.

I drugo, ne prodaje se u ljekarničkim lancima. Naprotiv, proizvođač se protivi prodaji u ljekarnama i pažljivo prati da Gluconol ne dođu do preprodavača. Vidite, ljekarna je trgovina kao i svaka druga, i svaka ima svoje oznake i uvjete. Stoga je najbolji način bio prodati preparat putem interneta.

Koliko mi je poznato, na trenutnu seriju je popust od 50%, cijena će biti podignuta od sljedeće. Ponuda traje do 14.06.2022.

Dovoljno je ostaviti zahtjev, a operater će vas nazvati. On će se uvjeriti da naručujete preparat za osobnu upotrebu, posavjetovati vas i koordinirati isporuku.

Hvala dr. Brkić. Želite li za kraj još nešto poručiti našim čitateljima, dati savjet?

Da, želim. Vodite računa o svom zdravlju, vrlo je lako propustiti trenutak. To je sve.

Naruči

Komentari:

Sara

Hvala na članku. Već sam naručila Gluconol. Telefonski operater je rekao da se promocija uskoro završava. Zato požurite ako želite uštedjeti!!

Objavljeno:07.06.2022

Aleksandar

Pijem Gluconol već 2 tjedna i razina šećera mi se već stabilizirala. Nema više pića ili odlaska u WC svakih pet minuta. Općenito, pomaže mi, preporučam.

Objavljeno:08.06.2022

Nikola

Tek sam ga počeo uzimati, tako da o učinku ne mogu ništa reći. Po telefonu su mi sve objasnili i doslovno dan kasnije preparat je dostavljen kurirskom službom. Sve je dobro prošlo.

Objavljeno:09.06.2022

Marko

Moja majka je imala dijabetes, bilo je jako teško. Došao je neopažen, mi smo prekasno primijetili. To je postalo očito tek kada je primljena u bolnicu zbog hiperglikemije. Savjetovali su nam Gluconol, ali do danas nisam znao ni gdje ga kupiti. Hvala vam!

Objavljeno:09.06.2022

Lara

Ovo je čudo! Tek sam ga počela uzimati, ali već primjećujem da se dugo nisam osjećala ovako dobro. Razina šećera u krvi počela je padati već sljedeći dan.

Objavljeno:10.06.2022

Damijan

Izvrstan preparat. Jako sam zahvalan što se može naručiti po niskoj cijeni.

Objavljeno:11.06.2022

Boris

Prijatelj iz Amerike mi je rekao da gotovo svi dijabetičari pohađaju tečaj Gluconol. A kod nas je sve kao i obično, stari lijekovi i stare metode liječenja.

Objavljeno:12.06.2022

Jovan

Sjajan članak. Također mislim da je bolje jednom probati nego čekati da se noge amputiraju zbog dijabetičkog stopala.

Objavljeno:13.06.2022

Mila

Isporučen mi je vrlo brzo. Naručila sam sa službene stranice prije manje od tjedan dana, a Gluconol već je stigao.

Objavljeno:13.06.2022

Jana

Svakim danom razina šećera je sve niža! Ni sama ne mogu vjerovati, jako sam zadovoljna rezultatom.

Objavljeno:14.06.2022

Ostavite komentar